May

Afyonkarahisar Atlı Spor Kulübünde12 sınıf öğrencilerimiz iin moral kahvaltısı düzenledik. Doğayla içiçe bir sabah geçiren öğrencilerimizle bizlere veda etmeden bir araya geldik.

May

Süleyman Demirel Fen Lisesi, 01-07 Mayıs 2023 tarihlerinde okul müdürü Turgay BİNGÜL ve  İngilizce öğretmeni Nuray S. ALAGÖZ refakatinde 10. sınıf öğrencilerinden R. Sena D., Zeynep Ş., K. Dağcan K. ve H. Batuhan K.  ile Erasmus+ projesi  ‘Sustainable Environment: A Key to Sustainable Life’  kapsamında İtalya'ya gitti.  Pesaro ve Urbino vilayetine bağlı Fano’da eğitim gören öğrencilerimiz aynı zamanda İtalya'yı da gezme imkânına sahip oldular. Sürdürülebilir tarım, permakültürel  yaşam gibi konularda eğitim gören ve gözlem yapan öğrencilerimiz okulumuz bahçesine permakültür bahçe yaparak eğitimini pratiğe dökecektir.

Eğitim kapsamında ilk gün Istituto Agrario “A. Cecchi”ziyaret ettiler, uygulamaları yerinde incelediler. Ayrıca permakültür hakkında detaylı bir sunuma katıldılar. İkinci gün ise Fratte Rose bölgesinde sürdürülebilir ve organik tarım yapan bir çiftliği ziyaret eden öğrencilerimiz aynı zamanda işletmenin organik tarım ürünlerini tattılar.  Üçüncü eğitim gününde döngüsel ekonomi, geridönüşüm, yiyeceklerimiz tedavimiz ve geleneksel yiyecekler gibi iyi uygulama projelerini incelediler. Dördüncü günde ise Fano Belediyesine bağlı ASET atık ayırma-işleme merkezi ve  toprak altı biyogaz üretimi yapan tesisleri ziyaret ettiler. Son gün ise kırsal alanlarda turizmin artırılması, girişimcilik incelemeleri ve değerlendirmeleri yaptılar.

Öğrencilerimizi sorumlu dünya vatandaşlığına bir adım daha yaklaştıkları için tebrik eder, hayatlarında başarılar dileriz.

May

MilliSavunma Üniversitesi Sınavı sonuçları açıklandı. Okulumuz ilk 1000'de 9 öğrencisi ile haklı gururunu yaşıyor.

TÜRKİYE 2.

TÜRKİYE 24.

TÜRKİYE 130.

TÜRKİYE 204.

TÜRKİYE 272.

TÜRKİYE 734.

TÜRKİYE 902.

TÜRKİYE 916.

TÜRKİYE 954.

Başarı değil, başaranlar değişir.

Nis

Okulumuz spor salonunda yapılan "Okul Sporları" final maçları sonucu şampiyonlar belli oldu. Erkeklerde Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu , kızlarda Çayırbağ Ortaokulu rakiplerini yenerek il şampiyonu oldular.

Kız futsal final maçını 2-0 skorla Çayırbağ Gazipaşa Ortaokulu aldı ve şampiyon oldu. Erkek futsal maçının Şampiyonu ise5-1 skorla Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu oldu. Kupayı İl Gençlik Spor Müdürü İsmail Hakkı KASAPOĞLU gençlerimize verdi.

Tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz..

Mrt

Kurtuluş Savaşı'nın amacını ve ruhunu, milletimizin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıl dönümü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü amacıylaSüleyman Demirel Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladıkları il programı, Süleyman Demirel Fen Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Okul Müdürü Turgay BİNGÜL'ün günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapması, Mehmet Akif ERSOY'a ait "Bir Zamanlar Biz de Millet Hem Nasıl Milletmişiz" ve "Ordunun Duası" şiirlerinin okunması, oratoryo gösterisinin sunulması ve ödül töreni ile sona erdi. Törene Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Sayın Kübra GÜRAN YİĞİTBAŞI, Afyonkarahisar Milletvekilleri Sayın İbrahim YURDUNUSEVEN ve Burcu KÖKSAL, Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman ALP, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet ZEYBEK ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Program, sunucu Burak Fatih AÇIKGÖZ'ün, Mehmet Akif ERSOY'un dua niteliğindeki şu sözünü yâd etmesiyle sona erdi: "Allah, bu millete, bir daha, İstiklal Marşı yazdırmasın!"

BAHAR ŞENLİĞİMİZDEN KARELER

May

Danışmanlığını Gökhan YILDIRIM 'ın yaptığı ve rehberliğini üstlendiği OPİUMTEKNO Takımımız, TEKNOFEST 2021 Akıllı Ulaşım Sistemleri Yarışması'nda ve Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması'nda ön elemeyi geçmiştir. Takım öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Şbt

ASDFL ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile 12 den Vuranlar Projemizin kapanış töreni yapıldı. Gençlerimiz sahne alıp 2,5 ayda öğrendikleri becerileri sergilediler.

ASDFL Yeni Öğrencileri...  Sınıflarımız Belli oldu.

May

Afyon Belediye Başkanı Burhanettin ÇOBAN dan ASDFL ye anlamlı destek. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban´ın talimatıyla Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ´eğitime destek´ amacıyla başlatılan “Her Okula, Bir Bilgisayar, Bir Televizyon” kampanyası kapsamında ASDFL adına hediyelerini  Kurum Müdürü Ömer YALINKILIÇ a teslim etti. Kendilerine Eğitime vermiş oldukları destekten ötürü teşekkür ederiz.