ASDFL, Erasmus+ Projesinin İtalya Hareketliliğini Gerçekleştirdi!

Süleyman Demirel Fen Lisesi, 01-07 Mayıs 2023 tarihlerinde okul müdürü Turgay BİNGÜL ve  İngilizce öğretmeni Nuray S. ALAGÖZ refakatinde 10. sınıf öğrencilerinden R. Sena D., Zeynep Ş., K. Dağcan K. ve H. Batuhan K.  ile Erasmus+ projesi  ‘Sustainable Environment: A Key to Sustainable Life’  kapsamında İtalya'ya gitti.  Pesaro ve Urbino vilayetine bağlı Fano’da eğitim gören öğrencilerimiz aynı zamanda İtalya'yı da gezme imkânına sahip oldular. Sürdürülebilir tarım, permakültürel  yaşam gibi konularda eğitim gören ve gözlem yapan öğrencilerimiz okulumuz bahçesine permakültür bahçe yaparak eğitimini pratiğe dökecektir.

Eğitim kapsamında ilk gün Istituto Agrario “A. Cecchi”ziyaret ettiler, uygulamaları yerinde incelediler. Ayrıca permakültür hakkında detaylı bir sunuma katıldılar. İkinci gün ise Fratte Rose bölgesinde sürdürülebilir ve organik tarım yapan bir çiftliği ziyaret eden öğrencilerimiz aynı zamanda işletmenin organik tarım ürünlerini tattılar.  Üçüncü eğitim gününde döngüsel ekonomi, geridönüşüm, yiyeceklerimiz tedavimiz ve geleneksel yiyecekler gibi iyi uygulama projelerini incelediler. Dördüncü günde ise Fano Belediyesine bağlı ASET atık ayırma-işleme merkezi ve  toprak altı biyogaz üretimi yapan tesisleri ziyaret ettiler. Son gün ise kırsal alanlarda turizmin artırılması, girişimcilik incelemeleri ve değerlendirmeleri yaptılar.

Öğrencilerimizi sorumlu dünya vatandaşlığına bir adım daha yaklaştıkları için tebrik eder, hayatlarında başarılar dileriz.

15-05-202315-05-202315-05-202315-05-202315-05-202315-05-2023

Yayın: 15.05.2023 - Güncelleme: 15.05.2023 13:36 - Görüntülenme: 338