Şbt

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması biyoloji ve kimya alanında 2 projemizle Antalya bölge finallerindeyiz.

Biyoloji alanında öğrencilerimiz Pelin Özkara ve Kardelen Şeval Öztoprak ile Kimya alanında Sümeyra Arı ve İlknur Zeynep Yıldırım danışman öğretmenleri Gökhan Yıldırım ile Antalya Bölge Finalinde sunum yapacaklardır. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ederiz.

Şbt

26/02/2024 tarihinde Ankara'da Millet Kütüphansei, TUSAŞ ve Anıtkabir'e 42 öğrencimizle gezi düzenlendi. Geziye öğretmenlerimizden;Enes TEPE, Gökhan YILDIRIM ve müdür yardımcımız S. Hakan TEKMEN ve okul müdürümüz Turgay BİNGÜL katıldı.

Şbt

İl Milli Eğitim Müdürümüz Miraç Sünnetçi ve okul müdürümüz Turgay BİNGÜL “Kutadgu Bilig Okumaları” konulu Kutadgu Bilig Oku-Yorum paneline katıldı.

Bolvadin RSYK Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleştiren panelde yarı hikaye yarı temsil biçiminde anlatım ile Kutadgu Bilig eseri öğrencilerimiz tarafından başarı ile sunulmuştur. Öğrencilerimizi panele hazırlayan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Burak Fatih AÇIKGÖZ, Müdür Baş Yardımcımız Fahri ERKUŞ okul müdürümüz Turgay BİNGÜL ile birlikte panelin katılımcıları arasındaydı. Emeği geçen yöneticilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz Süleymen Demirel Fen Lisesinin ‘Green Actions for a New Sustainable and Inclusive

European Citizenship’  Erasmus+ (KA220-SCH-83BA87B9) projesinin ilk online toplantısı 09.02.2024 tarihinde yapıldı. Toplantıya okul müdürümüz Turgay Bingül ve İngilizce öğretmenlerimiz Selda Özdemir, Nurgül Öztürk, Nuray Sarıboğa Alagöz katıldılar. Proje ortaklarımız Portekiz, Ispanya, Italya, Litvanya ve Romanya’dan okullar, projenin detaylarını konuşarak yapılacak işleri planladılar. 2 yıl sürecek projemizde çevre dostu etkinlikler ve çeşitli atölye çalışmaları yapılacaktır.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ara

16.11.2023 tarihinde gerçekleştirilen ve Litvanya, Türkiye, Romanya ve İspanya'dan katılımcıların yer aldığı Uluslararası Matematik Yarışmasında ülkemizi temsil eden Kamil Miras Anadolu Lisesi ve Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencilerimiz yarıştıkları büyükler ve küçükler kategorilerinin her ikisinde de birinci oldular.

Ara

Türkiye Münazara Yarışması'nda üçüncü olan okulumuz münüzara ekibine ve koçluğu üstlenen Burak Fatih Açıkgöz öğretmenimize başarı belgelerini okul müdürümüz Turgay BİNGÜL verdi. Öğrencileri ve öğretmenimizi tebrik ederiz.

Ara

Her yıl düzenlenen 12. sınıflarımız için düzenlenen aşure etkinliğimiz bu yıl da keyifli anlar eşliğinde tamamlandı. 1 Aralık Cuma günü yapılan etkinliğe tüm okulumuz katıldı.