Turgay BİNGÜL - Müdür

1968 yılında Afyon´da doğdu. İlkokulu Afyon/Şuhut Fatih ilkokulunda. Ortaokula 2 sene Almanya’nın Bremen kentinde devam etti.1982-1985 yıllarında Şuhut İmam Hatip Ortaokulu 1985-1988 Afyon Lisesinde eğitimine devam etti ve lise tahsilini yine aynı yerde tamamladı

1988 öğretim yılında Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesini kazandı ve bu fakültenin "Matematik Öğretmenliği" bölümünden 1993 yılında mezun oldu.

1994 Yılı Ekim ayında RİZE/KALKANDERE Lisesinde ilk görevine başladı.2001 yılına kadar sürdürdüğü bu görevinden MANİSA/DEMİRCİ Cumhuriyet İlköğretim okuluna atanarak ayrıldı.

2002-2010 yılarında Demirci Anadolu Lisesinde görev yaptı.Bu süre zarfında 2006-2008 yıllarında Okul müdür yardımcılığı görevini yaptı.

2010-2012 Afyon Ali Çetinkaya Anadolu kız meslek lisesinde Matematik öğretmeni olarak çalıştı.

2012 yılı şubat ayında İscehisar Baddal Aygün Anadolu Öğretmen Lisesinde Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.

8 Aralık 2014 -20 Eylül 2021 Afyon Lisesi Müdürlüğü,

20 Eylül 2021 -03 Mart 2022 Afyonkarahisar Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürlüğü,

4 Mart 2022 -15 Kasım 2022 Afyon Lisesi Müdürlüğü yapmıştır.

Öğretmenlik yaptığı süre içerisinde 2 kez Milli Eğitim Bakanlığından Aylıkla ödüllendirilmiş,1 kez Üstün Başarı Belgesi,4 kez Başarı belgesi,6 kez Takdir ve 1 kez de Teşekkür belgesi almıştır.

2005 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakın Doğu Üniversitesinin Kursuna katılarak LİDERLİK Sertifikası almıştır.

Erzurum’da ( 2009 ) ve Yalova (2012) Hizmet içi Seminerlere katılmış olup Manisa Demirci ve Afyon İscehisar’da Öğretmenlere Seminer Sunumu yapmıştır.

Ayrıca Aralık 2016´da Antalya Kemer´de düzenlenen Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Eğitim Yönetimi ve Kişisel Gelişim Seminerine katılmıştır. Ekim 2017´de Konya´da düzenlenen Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün İl Eğitim Tarihi Müzeleri Seminerine katılarak Müzenin İlimize kazandırılmasında görev almıştır.

2018 Kasım ayında Ortaöğretim genel müdürlüğü ve Unicef işbirliğiyle Yalova´da düzenlenen Kapsayıcı Eğitim Eğiticiler eğitimine katılmış olup akabinde Afyonkarahisar Merkez, Bolvadin, Emirdağ ve Şuhut´ta bulunan Okul Müdür ve Md.Yrd.larına kapsayıcı eğitim seminerleri vermiştir.

2019 Haziran ayında Ankara Kızılcahamamda düzenlenen Ortaöğretim kurumları yönetmeliği güncelleme çalışyatına katılmış olup birçok alanda yönetmelikteki yenilenen maddelerin hazırlanmasında aktif görev almıştır.

2019 Yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Eğitim Programları ve Öğretimi alanında yüksek lisans eğitimini tamamlayarak Yüksek Lisans Diplomasını almıştır.

2021 mart ayında tüm Dünyada ve Ülkemizde yaşanan Covid-19 Pandemi sürecinde Afyonkarahisar-Dumlupınar mahallesi Denetim ekibi sorumlusu olarak yaptığı fedakarca çalışmalar nedeniyle Afyonkarahisar Valisi Gökmen ÇİÇEK tarafından BAŞARI belgesi verilmiştir.

2020-2021 eğitim öğretim döneminde tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan Covid-19 Pandemi sürecinde  yaptığı fedâkarca eğitim çalışmaları nedeniyle Millî Eğitim Bakanı Sayın Mahmut ÖZER  tarafından iki kez BAŞARI belgesi ile ödüllendirilmiştir.

2022 yılı temmuz ayında Eğitimde gayretli çalışmalarından dolayı Afyonkarahisar Valisi Sayın Kübra Güran YİĞİTBAŞI tarafından Üstün Başarı belgesi ile taltif edilmiştir.

2022 Yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesinde Turizm Rehberliği alanında yüksek lisans eğitimini tamamlayarak 2.Yüksek Lisans diplomasını almıştır.

2023 yılı ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavında Süleyman Demirel Fen Lisesi olarak Türkiye 1.si kazandırılmasında büyük gayretlerinden dolayı Afyonkarahisar Valisi Sayın Kübra Güran YİĞİTBAŞI tarafından Başarı belgesi ile taltif edilmiştir.

Turgay BİNGÜL; Avrupa Birliği Projeleri kapsamında Öğretmen ve öğrencilerle birlikte, Malta-2016,Estonya-2021,Afyonkarahisar´da 5 farklı ülkeden gelen Öğretmen ve Öğrencilerle Erasmus projesi etkinliği-Ekim/2022,Almanya-2022 ve İtalya-2023 ve Ekim/2023-Çorlu Tekirdağ’da eğitimlere katılmış olup E-Twinnig ve AB Projelerine katkı sunmaktadır.

16 Kasım 2022 tarihinde Afyonkarahisar Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürlüğüne atanmış olup bu görevine halen devam etmektedir.

Turgay BİNGÜL,İyi derecede Almanca ve orta derecede İngilizce bilmektedir.

Evli ve biri kız biri erkek olmak üzere 2 çocuğu vardır.